Rulada cu carne si ardei in foietaj

Un preparat savuros, usor de pregatit, care poate fi servit atat la pranz, cat si la cina, alaturi de o salata de primavara.

Ingrediente:

2 linguri de unt

1 ceapa

1 ardei

500 g de carne de vita/ pui, fiarta si taiata felii

aluat de foietaj

12 felii de cascaval

 

Pentru sos:

2 linguri de smantana

2 linguri de maioneza

1 lingurita de  mustar

¼ lingurita de usturoi uscat

1/8 lingurita de piper negru

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 190 ° C

Intr-o tigaie se topeste untul, se prajeste ceapa si ardeiul, pana se inmoaie, timp de 5-7 minute. Se scurge lichidul in exces.

Aluatul se imparte in 8 parti egale si se aranjeaza intr-o forma sau pe o tava tapetata cu hartie de copt.

Pe aluat se aranjeaza alternativ cascavalul,

carnea,

ceapa si ardeiul. 

Ultimul strat este de cascaval.

Marginile aluatului se lipesc spre centru.

 

Rulada se da la cuptor pentru 20-30 de minute,

pana alautul se rumeneste frumos.  

 

In timp ce rulada se coace, intr-un bol mic se amesteca toate ingredientele pentru sos. 

Pofta buna!