Quiche cu dovlecei si ciuperci

Descopera o reteta simpla si hranitoare, perfecta pentru intreaga familie!

 

Ingrediente

1 pachet aluat de foietaj

1 lingura de unt

2 cani de ciuperci feliate

2 cani de dovleac feliat

4 oua mari

3/4 cana smantana

1/2 cana branza rasa (cheddar sau alt sortiment preferat)

sare si piper

 

Mod de preparare

Asaza aluatul de foietaj intr-o forma de tarta si baga-l la frigider, cat timp pregatesti umplutura pentru quiche. Topeste untul intr-o tigaie si caleste ciupercile si dovlecelul in el. Asezoneaza cu sare si piper.

 

Scoate legumele pe o farfurie tapetata cu servetel de hartie, pentru a indeparta excesul de grasime si apa.

 

Bate ouale intr-un bol, asezoneaza-le cu sare si piper si amesteca-le cu smantana.

 

Scoate crusta din frigider, asaza legumele pe fundul ei, presara branza rasa deasupra lor si toarna, la final, ouale cu smantana. Baga forma la cuptor, timp de 45-50 de minute, la foc mic, pana cand quiche-ul se rumeneste usor pe deasupra.

 

Pofta buna!