Quiche cu dovlecei și ciuperci
Ingrediente
1 pachet aluat foietaj
1 lingura de unt
2 cani de ciuperci feliate
2 cani de dovleac feliat
4 oua mari
3/4 cana smantana
1/2 cana branza rasa (cheddar sau alt sortiment preferat)
sare si piper
Mod de preparare
Asaza aluatul de foietaj intr-o forma de tarta si baga-l la frigider, cat timp pregatesti umplutura pentru quiche. Topeste untul intr-o tigaie si caleste ciupercile si dovlecelul in el. Asezoneaza cu sare si piper.
Scoate legumele pe o farfurie tapetata cu servetel de hartie, pentru a indeparta excesul de grasime si apa.
Bate ouale intr-un bol, asezoneaza-le cu sare si piper si amesteca-le cu smantana.
Scoate crusta din frigider, asaza legumele pe fundul ei, presara branza rasa deasupra lor si toarna, la final, ouale cu smantana. Baga forma la cuptor, timp de 45-50 de minute, la foc mic, pana cand quiche-ul se rumeneste usor pe deasupra.
Pofta buna!