Pulpe de pui caramelizate

O adevarata explozie de arome ce ti se topeste in gura. Iata cat de usor se prepara!

Ingrediente 

1 kg pulpe de pui (de preferat ciocanele)

3/4 cana miere

1/2 cana sos de soia

4 linguri sos de chilli

2-3 catei de usturoi, pisati foarte bine

sare si piper

 

Cum se prepara pulpele de pui caramelizate

Preincalzeste cuptorul la 180oC.

Asezoneaza puiul cu sare si piper si lasa-l cateva minute intr-un castron.

Intre timp adauga intr-un bol mierea, sosul de soia, ketchupul picant si amesteca foarte bine. Adauga apoi usturoiul pisat pana devine pasta si la final adauga putin piper. Amesteca totul pana obtii o compozitie omogena.

Adauga sosul peste pulpele de pui si amesteca totul foarte bine.

Adauga apoi pulpele intr-o tava si coace-le timp de 45 de minute. Scoate apoi puiul si intoarce-l pe partea cealalta. Creste temperatura cuptorului la 200oC si coace puiul pana cand sosul incepe sa se caramelizeze.

Scoate tava din cuptor si lasa puiul sa se racoreasca timp de 5 minute, inainte de a-l servi.

Pofta mare!