Pui la cuptor

Puiul la cuptor este una dintre cele mai simple si gustoase preparate.

 

Ingrediente:

1 pui (1-1,5 kg), 2 rosii, 2 linguri malai, 1/2 lingurita ardei iute, 1 lingurita mustar pudra, 1 lingurita piper, 1 lingura coaja rasa de lamaie, ½ cana ulei masline, zeama de la o lamaie.

 

Mod de preparare:

Puiul se taie in jumatate, de-a lungul pieptului. Se unge cu ulei.

 

Mustarul se amesteca cu piper, ardei iute, coaja de lamaie, malai, sare (dupa gust). Cu acest amestec se freaca puiul.

 

Intr-o tava se pune uleiul si se asaza puiul cu partea taiata pe fundul tavii. Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor, la foc mediu.

 

Dupa 15 minute se scoate, se indeparteaza folia de aluminiu si se pune din nou la cuptor, la foc puternic. Se adauga rosiile taiate si se intoarce carnea pe cealalta parte. Se lasa 10 min la cuptor.

 

Se scoate puiul si se stropeste cu sucul de lamaie.

 

Pofta buna!