Pui grecesc marinat

Sa incercam o marinata super delicioasa, ieftina si cu o aroma fresh. Perfecta pentru zilele in care nu ai timp prea mult pentru gatit.

 

Ingrediente

 2 caserole de ciocanele de pui
 200 ml iaurt
 2 lingurite ulei de masline
 4 catei usturoi
 1 jumatate de lingurita de oregano
 1 lamaie medie
 1 jumatate de lingurita de sare
 piper dupa gust
 1 legatura patrunjel

 

Mod de preparare

Incepem cu marinata, combinand iaurtul cu uleiul de masline, usturoiul pisat, oregano, sare si niste piper. Cu o razatoare mica, radeti in sos coaja lamaii pe care o folositi. Adaugati si 1-2 lingurite de zeama. Amestecati ingredientele. Taiati 1 legatura de patrunjel proaspat  – nu marunt – in marinata.

 

Intr-o punga – de preferat cu “fermoar” adaugati ciocanelele de pui si marinata. Pe cat posibil, scoateti aerul din punga, inchideti-o si masasi bucatile de pui ca sa se acopere cat mai bine de sos. Dati punga la frigider pentru 25-30 minute.

 

Puteti face puiul in 3 feluri, mai apoi: ori in tigaie care nu lipeste, ori pe gratar, ori in cuptorul preincalzit. Pana cand se patrunde si devine rumen-auriu.

 

Pofta mare!