Prepelite pe pat de legume

O reteta delicioasa pentru o cina usoara, dar savuroasa!

 

Ingrediente

4 prepelite

700 g cartofi

400 g de broccoli

150 g de morcovi

150 g ceapa

200 g de bacon

5-6 crengute de cimbru ( sau1 lingura cimbru uscat, maghiran, oregano)

unt

sare si piper

 

Pentru marinada:

300 ml de vin ( rosu demidulce)

2 linguri de otet de 6-9% (otet de vin rosu)

3 crengute de cimbru (sau 1 lingurita cimbru uscat, maghiran, oregano)

 

Mod de preprare

Se prepara marinada: intr-un bol mare se combina vinul, otetul, frunzulitele de cimbru si un pic de sare.

Prepelitele se taie in doua ( pe lung ) si se pun la marinat pentru 1-2 ore.

Intre timp, ceapa se taie inele, baconul bucati mici, iar cartofii si morcovii felii subtiri.

Ingredientele tocate si broccoli se adauga intr-un bol, se asezoneaza cu sare si piper, si se amesteca.

Apoi, ingredientele din bol se pun intr-un vas termorezistent uns cu unt, deasupra se aranjeaza crengutele de cimbru, bucatelele de unt si prepelitele marinate.

 Se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit la 180 C, pentru 15 - 20  minute.

Vasul se scoate din cuptor, prepelitele se ung cu ulei si se mai pun la copt inca pentru 15 minute, fara folie de aluminiu. 

Pofta buna!