Placinta din cartofi cu sos de ciuperci
Ingrediente
1 kg de cartofi
300 g de ciuperci
150 g ceapa
2 catei de usturoi
3 linguri smantana
50 g unt
100 ml lapte
sare si piper
Mod de preparare
Ceapa, usturoiul, ciupercile se toaca marunt.
Se incinge uleiul intr-o tigaie la foc potrivit si se caleste usor ceapa si usturoiul. Se adauga ciupercile, se condimenteaza cu sare si piper, si se prajesc timp de 10-15 minute. Se adauga smantana, se amesteca si se retrag de pe foc.
Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert intr-o cratita cu apa. Cand sunt fragezi se scurg de apa, se adauga sare, unt, lapte si se prepara un piure obisnuit.
Se unge o forma cu ulei sau se aranjeaza o foaie de copt, apoi se intinde un strat neted de piure, 3-4 linguri de piure se lasa deoparte.
Din piureul ramas se formeaza o bordura, iar pe mijloc se intinde un strat uniform de ciuperci.
Placinta se coace in cuptorul incins la 180 de grade C, timp de 20 de minute.
Se lasa sa se raceasca, apoi se taie in portii.
Placinta se poate decora cu rosii cherry si verdeata.
Pofta buna!