Pizza de vinete

Pizza fara aluat? Desigur. Vezi numai ce repede se prepara aceste felii ingenioase de "pizza".

 

Ingrediente 

1 vanata medie

sos de rosii

mozzarella 

parmezan razuit

carnat/salam picant (taiat felii subtiti)

patrunjel, busuioc

putin ulei

sare

 

Mod de preparare

 

Se taie vanata pe lungime, felii de 1 cm. Se ung feliile cu ulei pe ambele parti.

 

Se incinge tigaia grill. Se asaza feliile de vinete in tigaie si se grilleaza pe ambele parti cam 3-4 minute/parte, doar pana prind urme frumoase de gratar (nu trebuie sa fie facute de tot).

 

Fiecare felie de vanata se presara cu putina sare si se unge cu un strat subtire de sos de rosii. Se aseaza deasupra (pe centrul feliei, ca sa nu curga cand se topeste) cateva feliute nu foarte groase de mozzarella. Se presara cu parmezan razuit. Acum, daca doriti, presarati putin oregano si piper negru peste parmezan.

 

Se asaza deasupra felii de carnat picant si se presara inca putin parmezan. Se presara cu un amestec de patrunjel si busuioc tocat marunt.

 

Se asaza vinetele in tava cuptorului, tapetata cu hartie de copt.

 

 

Se coc vinetele la 200C pentru 10 minute. Se porneste grillul (focul sa vina de sus) si se mai coc cateva minute, pana branza se rumeneste usor.

 

Se servesc calde.