Piure de cartofi cu cheddar si bacon
Ingrediente
1kg cartofi curatati si taiati cubulete
1/2 cana smantana
1/2 cana cheddar ras
1/2 cana lapte degresat
ceapa verde, tocata
2 felii bacon prajit si taiat bucati mici
sare si piper dupa gust
Mod de preparare
Cartofii curatati si taiati cubulete se pun intr-o cratita, se acopera cu apa si se aduc pana la temperatura de fierbere.
Se reduce focul si se mai fierb aproximativ 15 minute, pana se inmoaie.
Cartofii se scurg de apa si se pun inapoi in cratita. Se adauga laptele cald si se zdrobesc.
Cratita se pune pe foc, timp de 2 minute, se amesteca continuu pana cand piureul se incalzeste din nou.
Se retrage de pe foc, se adauga cheddarul ras si se amesteca pana se topeste. Apoi, se adauga smantana, piperul si sarea.
Piureul de cartofi se serveste cu ceapa verde tocata si bucatele de bacon prajit.
Pofta buna!