Piure de cartofi cu cheddar si bacon

Uita de banalul piure de cartofi si incearca aceasta reteta, rezultatul este unul foarte delicios.

 

Ingrediente

1kg cartofi curatati si taiati cubulete

1/2 cana smantana

1/2 cana cheddar ras

1/2 cana lapte degresat

 ceapa verde, tocata

2 felii bacon prajit si taiat bucati mici

sare si piper dupa gust

 

Mod de preparare

 

Cartofii curatati si taiati cubulete se pun intr-o cratita, se acopera cu apa si se aduc pana la temperatura de fierbere.

 

Se reduce focul si se mai fierb aproximativ 15 minute, pana se inmoaie.

 

Cartofii se scurg de apa si se pun inapoi in cratita. Se adauga laptele cald si se zdrobesc.

 

Cratita se pune pe foc, timp de 2 minute, se amesteca continuu pana cand piureul se incalzeste din nou.

 

Se retrage de pe foc, se adauga cheddarul ras si se amesteca pana se topeste. Apoi, se adauga smantana, piperul si sarea.

 

Piureul de cartofi se serveste cu ceapa verde tocata si bucatele de bacon prajit.

 

Pofta buna!