Piept de pui pe pat de legume

O cina rapida si gustoasa, dupa o zi obositoare de munca este tot ce iti poti dori? Iata o reteta simpla si foarte gustoasa.

 

Ingrediente

2 piept de pui

500 g rosii

2 dovlecei

1 vanata potrivita

3 ardei grasi

2 cepe

2 linguri cu unt

1 cescuta cu vin

2 linguri cu coniac

boia dulce

rozmarin

piper

 

Mod de preparare

Pieptul de pui se condimenteaza cu sare, piper si boia. Se rumeneste pe un gratar sau tigaie grill.

 

Se unge o tava cu unt, se asaza in ea dovleceii, vanata, ardeii grasi, rosiile si ceapa taiate bucati. Deasupra se pun crengute de rozmarin.

 

Legumele se stropesc cu putina apa, iar deasupra se aranjeaza pieptul de pui. Se acopera cu folie de aluminiu si se lasa la cuptor 30 de minute.

 

Se toarna vinul si coniacul, si se mai lasa la cuptor cateva minute.

 

Se serveste alaturi de un pahar cu vin alb.

 

Savurati cu placere!