Piept de pui cu sos pesto

Te-ai saturat de fripturile de pui obisnuite? Incearca un piept de pui marinat in pesto, o reteta delicioasa si usor de facut!

Ingrediente

100 ml ulei de masline extravirgin

 1 lamaie

 1 mana busuioc proaspat

 piper si sare

 2 bucati piept de pui

 

Mod de preparare

 

  Presarati pieptul de pui cu sare si piper, apoi stropiti-l cu putin ulei de masline. Intr-o tigaie incinsa, adaugati o lingura de ulei si prajiti pieptul de pui pe ambele parti, cat mai bine, pana se rumeneste.  Dati tigaia cu totul la cuptorul incins la 180°C, timp de 10 minute.

 

   Intre timp, preparati sosul pesto, pentru care curatati frunzele de busuioc de codite, puneti-le intr-un blender impreuna cu uleiul de masline, sare, piper si zeama de la o lamaie. Amestecati pana cand se face o pasta uniforma, un sos rapid de pesto, in care, opţional, puteti adauga si parmezan, muguri de pin, etc.

 

  Cand puiul este gata, scoateti-l din cuptor, apoi ungeti-l cu mult sos pesto proaspat, folosindu-va de o pensula de bucatarie.

 

 

Pofta buna!