Piept de pui cu ciuperci si sos de smantana la cuptor
Ingrediente
500g piept de pui
300 g de ciuperci
200 g ceapa
200 g cascaval
300-350 g de smantana
2 linguri de faina
sare si piper
ulei vegetal
Mod de preparare
Pieptul de pui se fierbe aproximativ 20 de minute, apoi se lasa sa se raceasca.
Carnea, ceapa si ciupercile se toaca marunt.
Intr-o tigaie cu ulei incins se caleste ceapa, se adauga ciupercile si se prajesc aproximativ 10-15 minute.
Se adauga pieptul de pui, se asezoneaza cu sare, piper si apoi se retrage de pe foc.
Intr-o alta tigaie se caleste usor faina, se adauga smantana, sare si piper, si se amesteca bine pana se obtine un sos.
Amestecul de ciuperci si piept de pui se adauga la sosul de smantana, se amesteca.
Compozitia din tigaie se imparte in ulcele, se presara cu cascaval si se gateste in cuptor, la temperatura de 160 de grade, timp de 30 de minute.
Pofta mare!