Peste copt cu rosii cherry si busuioc

Stim ca in weekend vrei sa te rasfeti cu ceva bun. Si mai stim ca nu vrei sa petreci prea mult timp in bucatarie - ca sa poti sa te bucuri si de zilele libere. Asa ca avem pentru tine o reteta perfecta: dureaza 10 minute pregatirea si 10 minute prepararea

 

Ingrediente

224 gr cod

225 gr rosii cherry

2,5 linguri ulei de masline

1 lingura vin alb sec

½ lingurita praf de ceapa

3 linguri busuioc tocat marunt

sare si piper proaspat macinat

 

Mod de preparare

Pregateste doua folii de aluminiu de aproximativ 25 cm lungime. Impatureste-le in doua, apoi deschide-le inapoi, ca pe niste pagini de carte.

 

Taie pestele in doua portii egale. In partea stanga a foliilor, pune cate o bucata de peste, fix pe mijloc.

 

Toaca usturoiul, taie rosiile felii si pune-le peste peste (in mod egal pe ambele bucati). Asezoneaza pestele cu sare si piper.

 

Apoi, impatureste putin partea de folie ce contine ingredientele astfel incat sa nu curga "sosul" pe care il prepari din vin, ulei de masline si pudra de ceapa. Toarna-l peste peste si celelalte legume.

 

Apoi, impatureste bine pestele cu folia din dreapta astfel incat sa fie inchis ermetic.

 

Pune-l la cuptor si lasa-l sa stea 10 minute. Dupa acest timp, scoate-l si taie folia de aluminiu cu grija, fix pe centru. Arunca deasupra busuioc proaspat, pe care l-ai si maruntit inainte si serveste totul direct din folie. 

 

 

Pofta buna!