Paste fettuccine cu piept de pui, rosii cherry si busuioc

La inceput de toamna, incearca o reteta hranitoare, colorata, gustoasa si foarte aromata - perfecta pentru un pranz sau o cina.

 

Ingrediente

 

100 g unt, la temperatura camerei
1 cana cu frunze proaspete de busuioc
2 lingurite de coaja de lamaie rasa
1 catel de usturoi mare
1 lingura ulei de masline extra virgin
2 (aproximativ 520g) fileuri de piept de pui, taiat in jumatate, pe orizontala
500g proaspete paste fettuccine
250g rosii cherry, injumatatite
1 lingura de suc de lamaie

frunze de busuioc, pentru a servi

Parmezan ras, pentru a servi

 

Mod de preparare

 

Untul, busuiocul, coaja de lamaie si usturoiul se pun intr-un procesor de bucatarie si se mixeaza, pana se omonegizeaza.

 

Apoi, intr-o tigaie mare se incalzeste o lingura de ulei. Pieptul de pui se asezoneaza cu sare, piper si se gateste la foc mediu–mare, timp de 3-4 minute sau pana este gata.

 

 Pieptul de pui pregatit se scoate din tigaie si se aranjeaza intr-un bol, se adauga deasupra amestecul de unt cu busuioc, coaja de lamaie si usturoi. Apoi se acopera cu o folie si se lasa deoparte.

 

Intre timp, pe foc se pune o cratita mare cu apa si sare, se aduce pana la temperature de fierbere. Pastele se gatesc al dente, conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand pastele sunt fierte se scurg de apa, se pun inapoi in cratita si se adauga cealalata jumatate din amestecul de unt. Pastele se agita penru a se combina aromele.

 

Pe o farfurie de servit se aranjeaza pastele, deasupra se pune pieptul de pui, rosii cherry injumatatite, frunze proaspete de busuioc si parmesan ras.

 

Savurati cu placere!