Paste fettuccine cu piept de pui, rosii cherry si busuioc

La inceput de toamna, incearca o reteta hranitoare, colorata, gustoasa si foarte aromata - perfecta pentru un pranz sau o cina.

 

Ingrediente

100 g unt, la temperatura camerei

1 cana frunze proaspete de busuioc

2 lingurite de coaja de lamaie rasa

1 catel de usturoi 

1 lingura ulei de masline extra virgin

2 (aproximativ 520g) fileuri de piept de pui, taiat in jumatate, pe orizontala

500g paste fettuccine

250g rosii cherry, injumatatite

1 lingura de suc de lamaie

frunze de busuioc, pentru a servi

parmezan ras, pentru a servi

 

Mod de preparare

Untul, busuiocul, coaja de lamaie si usturoiul se pun intr-un procesor de bucatarie si se mixeaza, pana se omonegizeaza.

Apoi, intr-o tigaie mare se incalzeste o lingura de ulei. Pieptul de pui se asezoneaza cu sare si piper, si se gateste la foc mediu–mare timp de 3-4 minute sau pana este gata.

Pieptul de pui se scoate din tigaie si se pune intr-un bol, deasupra se adauga amestecul de unt cu busuioc, coaja de lamaie si usturoiul. Apoi, se acopera cu o folie si se lasa deoparte.

Intre timp, pe foc se pune o cratita mare cu apa si sare, se aduce pana la temperatura de fierbere. Pastele se gatesc al dente. Apoi, se scurg de apa, se pun inapoi in cratita si se adauga cealalata jumatate din amestecul de unt, se agita penru a se combina aromele.

Pe o farfurie de servit se aranjeaza pastele, deasupra se pune pieptul de pui, rosiile cherry injumatatite, frunzele proaspete de busuioc si parmesanul ras.

Savurati cu placere!