Paste de vara, cu legume

Incearca o reteta simpla si rapida de paste cu legume.

Ingrediente 

1/2 pachet penne

1 ardei gras verde, taiat felii

1 ardei gras galben, taiat felii

1 ardei gras rosu, taiat felii

2 linguri ulei de masline, extravirgin

1 zucchini, taiat felii

1 dovlecel galben, taiat felii

150 g ciuperci, tocate

1 catel de usturoi

2 rosii medii, decojite si taiate cuburi

sare si piper

 

Cum se prepara

Intr-un vas incapator pune pastele la fiert, in apa cu sare, conform informatiilor de pe ambalaj. Lasa-le sa fiarba pana sunt al dente, apoi scurge-le de apa si trece-le pe sub un jet de apa rece.

In timp ce pastele fierb, pune la incins uleiul, intr-o tigaie incapatoare si pune-l la incins. Adauga ardei si caleste-i timp de un minute. Adauga apoi dovlecelul si zucchini, si amesteca bine. Lasa legumele la sotat timp de doua minute, apoi adauga ciupercile si usturoiul bine pisat. Continua sa sotezi timp de 2 minute. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust, apoi adauga rosiile, si indeparteaza tigaia de pe aragaz.

Adauga pastele peste compozitie si amesteca bine.

Cum se servesc pastele de vara

Serveste pastele de vara, cu parmezan ras pe deasupra.