Paste cu sote de ciuperci

Aceste paste pot fi o garnitura ideala daca sunteti in pana de idei. In plus, le puteti servi linistiti celor care tin post.

Ingrediente

200 g paste tip fundite
500 g ciuperci
1 ceapa
2 catei de usturoi
125 ml smantana de soia
1 lingura cu faina
rozmarin
ulei de masline
sare

 

Mod de preparare

1. Pune pastele la fiert in apa cu sare. Pentru a nu se lipi pastele intre ele, adauga o lingura cu ulei de masline.

 

2. Separat, caleste ceapa tocata marunt impreuna cu usturoiul zdrobit. Adauga ciupercile, taiate in felii nu foarte subtiri. Lasa-le sa se inabuse pana scade toata zeama pe care au lasat-o.

 

3. Toarna faina inmuiata intr-o cescuta cu apa calda si smantana de soia. Lasa sa dea intr-un clocot, potriveste gustul de sare si aromatizeaza cu rozmarin.

 

4. Serveste pastele bine scurse cu o portie buna de sote de ciuperci.