Paste cu sos Bolognese

Pastele cu sos bolognese sunt un preparat foarte apreciat si de efect. Sosul poate fi combinat cu orice fel de paste, iar condimentele pot fi inlocuite dupa placul fiecaruia.

 

Ingrediente

500g carne de vita, tocata 
1 ceapa mare, tocata marunt
2 morcovi, curatati si tocati marunt
2 tije de telina, tocate marunt
2 catei de usturoi, zdrobiti
1 foaie de dafin
4 crengute de cimbru proaspat
1 crenguta de rozmarin proaspat
2 cutii de rosii tocate x 400g/buc
2 pahare mari de vin rosu
sare si piper dupa gust

 

Pentru a servi

500g spaghete / paste la alegerea ta
parmezan ras fin

 

Mod de preparare

Intr-o oala mare se pune carnea de vita tocata si se gateste pana cand se rumeneste, se scoate si se lasa deoparte.

In aceeasi oala se adauga un strop de ulei si se prajeste ceapa, morcovul si telina timp de 10-15 minute, pana cand ingredientele devin moi.

Se adauga usturoiul, frunza de dafin, cimbrul si rozamarinul si se mai prajeste inca 1 minut.

In oala se adauga inapoi carnea de vita, rosiile si vinul.

Se reduce temperatura si se gateste timp de 30 de minute, sub capac. Daca sosul este prea apos, se indeparteaza capacul pentru ultimile 10 minute de fierbere, astfel incat lichidul sa se reduca.

 

 

In acelasi timp, gatiti si pastele intr-o cratita cu apa clocotita cu sare.

Sosul Bolognese se serveste cu spaghete si parmezan ras.

 

 

 

Savurati cu placere!