Paste cu legume si sos pesto

Daca vrei sa-ti surprinzi familia cu un preparat special si savuros, incearca aceasta reteta de paste cu legume la cuptor si sos pesto.

 

Ingrediente

300g paste

200g rosii, injumatatite

60ml (1/4 cana) ulei de masline extra virgin

1/2 lingurita zahar pudra

1 ardei iute rosu, curatat de seminte, tocat marunt

1 catel de usturoi, zdrobit

2 linguri de sos pesto

1 lingura de apa

Pecorino, ras, pentru a servi

 

Mod de preparare

Cuptorul se incalzeste la 180 grade C.

 

Rosiile taiate in doua jumatati se aranjeaza pe o tava tapetata cu hartie de copt, se stropesc cu 2 lingurite de ulei de masline, se presara cu zahar pudra si se pregatesc in cuptor timp de 25 minute sau pana cand se inmoaie si se caramelizeaza usor.

 

Intre timp, se incinge o tigaie cu 2 linguri de ulei de masline. Se adauga ardeiul iute, usturoiul si se agita. Ingredientele se calesc 30 de secunde, apoi se adauga vinetele, se pregatesc timp de 8 minute sau pana cand se inmoaie. Se asezoneaza cu putina sare.

 

Pastele se pregatesc intr-o cratita mare, in apa clocotita cu sare. Cand sunt gata, se scurg de apa si se pun inapoi in cratita. Se aduga rosiile, vinetele si cu grija se amesteca pentru a se combina aromele.

 

Pastele se impart in farfurii de servit, deasupra se toarna sosul pesto si se decoreaza cu pecorino ras.

Pastele cu legume si sos pesto se servesc imediat.

 

Savurati cu placere!