Paste cu creveti si sos pesto

Este gata in maxim 30 de minute si reprezinta o adevarata delicatesa.

Ingrediente

450g paste linguini

11g unt

480 ml smantana lichida, pentru gatit

½ linguita piper negru, proaspat macinat

240 g parmezan ras

80 g sos pesto

450 g creveti decorticati, mari

Cum se prepara 

Fierbe pastele in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj, pana cand sunt al dente, apoi scurge-le.

Intre timp topeste untul intr-o tigaie si adauga smantana. Asezoneaza cu sare si piper si lasa sa fiarba timp de 6-8 minute, amestecand constant. Adauga apoi parmezanul si amesteca bine. Cand s-a topit adauga si sosul pesto si continua sa amesteci pana cand obtii o compozitie omogena si lipicioasa.

Adauga si crevetii si continua sa gatesti totul inca cinci minute. Stinge focul, adauga pastele si amesteca bine.

Cum se servesc linguini cu creveti si sos pesto

Serveste pastele cu creveti si sos pesto, calde, alaturi de un pahar de vin alb.