Paste cu cinci tipuri de branza

Pastele fainoase cu cinci tipuri de branza sunt usor de preparat si sunt absolut delicioase, fiind ideale in zilele racoroase de toamna.

Ingrediente 

450g paste fainoase (de preferat penne)

2 cani smantana de gatit

1/2 cana parmezan

1/2 cana cascaval afumat

1/4 cana gorgonzola

1/4 cana branza ricotta

120g branza mozzarella

1 cana rosii, taiate cubulete mici

6 frunze proaspete de busuioc

4 linguri unt

sare

piper

 

Cum se prepara 

Preincalzeste cuptorul la 200oC.

Fierbe pastele in apa si zahar, timp de 5 minute, apoi scurge-le de apa.

In robotul de bucatarie adauga rosiile, parmezanul, cascavalul, gorgonzola, ricotta, mozzarella si busuiocul. Mixeaza pana obtii o compozitie omogena, apoi adauga smantana. Toarna amestecul intr-un bol incapator si adauga pastele fierbinti peste el. Amesteca foarte bine, pentru ca pastele sa fie complet invelite in sos. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Intr-un vas de pamant sau o tava adauga continutul si deasupra, presara untul taiat cubulete. Coace totul pana cand pastele sunt al dente iar la suprafata prind o crusta aurie.

Pofta mare!