Paste cu carne de vita si mozzarella
Ingrediente
1 ceapa mare, alba
2 morcovi mari
1 lingura ulei de masline
4 catei de usturoi, pisati
1 lingurura amestec de plante aromatice Italiene
1/2 lingurita fulgi de ardei iute
450g carne de vita, tocata
800 ml supa de pui
6 linguri busuioc, proaspat, tocat
2 linguri pasta de tomate
2 linguri vin rosu
340 g paste nefierte
1 conserva suc de rosii
120g mozzarella rasa
30 g parmezan ras
sare si piper
Mod de preparare
Curata ceapa si morcovii de coaja si taie-le in bucati mari, pe care sa le adaugi la robotul de bucatarie. Marunteste-le cat de mult poti.
Intr-o tigaie incapatoare, sau chiar un wok, adauga uleiul de masline si legumele, si caleste-le timp de 4 minute. Adauga apoi usturoiul si mai lasa-le la calit inca doua minute, amestecand continuu.
Adauga apoi mixul de condimente Italienesti, fulgi de ardei iute si putina sare. Amesteca bine, apoi adauga si carnea de vita, si caleste totul impreuna timp de cinci minute
Adauga vinul, supa de pui, jumatatea din cantitatea de busuioc, pasta de tomate si sucul de rosii si pastele. Asezoneaza dupa gust cu sare si piper. Lasa totul sa fiarba timp de 13 minute, sau pana cand pastele sunt al dente.
Stinge focul, presara mozzarella peste paste, apoi parmezanul si la urma busuiocul. Da totul la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 15 minute.
Cum se servesc pastele rapide cu carne de vita si mozzarella
Serveste pastele rapide cu carne de vita si mozzarella calde, alaturi de un pahar de vin rosu.