Advertisement

Paste cu carne de vita si mozzarella

Sunt gata in jumatate de ora si sunt atat de bune incat nu te vei mai putea opri din mancat.

Ingrediente

1 ceapa mare, alba

2 morcovi mari

1 lingura ulei de masline

4 catei de usturoi, pisati

1 lingurura amestec de plante aromatice Italiene

1/2 lingurita fulgi de ardei iute

450g carne de vita, tocata

800 ml supa de pui

6 linguri busuioc, proaspat, tocat

2 linguri pasta de tomate

2 linguri vin rosu

340 g paste nefierte

1 conserva suc de rosii

120g mozzarella rasa

30 g parmezan ras

sare si piper

 

Mod de preparare

Curata ceapa si morcovii de coaja si taie-le in bucati mari, pe care sa le adaugi la robotul de bucatarie. Marunteste-le cat de mult poti.

Intr-o tigaie incapatoare, sau chiar un wok, adauga uleiul de masline si legumele, si caleste-le timp de 4 minute. Adauga apoi usturoiul si mai lasa-le la calit inca doua minute, amestecand continuu.

Adauga apoi mixul de condimente Italienesti, fulgi de ardei iute si putina sare. Amesteca bine, apoi adauga si carnea de vita, si caleste totul impreuna timp de cinci minute

Adauga vinul, supa de pui, jumatatea din cantitatea de busuioc, pasta de tomate si sucul de rosii si pastele. Asezoneaza dupa gust cu sare si piper. Lasa totul sa fiarba timp de 13 minute, sau pana cand pastele sunt al dente.

Stinge focul, presara mozzarella peste paste, apoi parmezanul si la urma busuiocul. Da totul la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 15 minute.

Cum se servesc pastele rapide cu carne de vita si mozzarella

Serveste pastele rapide cu carne de vita si mozzarella calde, alaturi de un pahar de vin rosu.