Pasca rapida

Incearca o reteta noua de pasca!

 

Ingrediente

750 g branza dulce

5 oua

10 linguri cu zahar

250 g smantana

2-3 linguri cu faina

praf de copt

50 g stafide

100 g unt + 1 lingurita

3-4 plicuri cu zahar vanilat

1 lamaie

1/2 ciocolata neagra

sare, piper

 

Mod de preparare

Topeste untul pe foc mic, dar nu-l lasa sa fiarba. Pune-l deoparte, ca sa se racoreasca.

 

Freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana devine o compozitie spumoasa. Adauga untul racorit, branza de vaci bine scursa si sfaramata, smantana, coaja rasa de lamaie.

 

Da stafidele prin faina inainte de a le pune in prajitura. Astfel, nu se vor lasa la fundul prajiturii.

 

Adauga un varf de cutit de praf de copt si faina in ploaie, cu miscari de sus in jos, pana obtii o compozitie groasa ca smantana.

 

Bate albusurile spuma cu un praf de sare. Cand s-au intarit bine, ca pentru bezea, incorporeaza-le in compozitia de branza.

 

Unge o tava cu grasime (ulei, margarina sau unt), tapeteaz-o cu faina si toarna compozitia. Niveleaza bine si da la cuptorul incins 35-40 de minute.

 

Topeste la baie de aburi ciocolata, adauga o lingurita cu unt si amesteca bine.

 

Cand pasca este gata, stropeste-o deasupra cu ciocolata topita si lasa sa se raceasca bine inainte de a o taia.