Orez prajit cu pui

Extrem de gustos, incredibil de rapid, nesperat de ușor.

Ingrediente

2-3 bucati de piept de pui - gatit si facut fasii

 650 g orez calit

 2 linguri de ulei de susan

 1 ceapa alba mica, tocata

 220 g mazare si morcov (decongelate)

 2-3 linguri sos de soia

 2 ouă batute usor

 2 cepe verzi tocate (optional)

 

Mod de preparare

Taie transversal, asezoneaza cu sare si piper (poti utiliza si alte condimente, daca doresti) si prajeste usor (3-4 minute pe ambele parti) pieptul de pui. Daca mai ai pui ramas de la alta masa sau pui de la rotisor, il poți folosi pe acela. Separat, caleste usor orezul.

 

Incinge bine o tigaie mare (sau un wok daca ai, e cel mai indicat). Toarna uleiul de susan, apoi ceapa tocata, mazarea si morcovul, si caleste-le pana isi schimba textura.

 

Da, cu ajutorul unei spatule, intr-o parte legumele calite si toarna in cealalta parte ouale batute. Amesteca ouale in timp ce se prajesc. Cand s-au prajit/inchegat usor, amesteca cu legumele calite.

 

Adauga puiul si orezul calit peste continutul tigaii/wok-ului. Toarna sosul de soia. Amesteca si lasa la calit pana se patrund si se amesteca bine aromele. Spre final, daca doresti, adauga si ceapa verde tocata.