Orez cu legume

În Postul Paştelui, bucură-te de un preparat delicios pe bază de orez, în combinaţie cu multe legume gustoase. Ingredientul secret din această reţetă este turmericul, care dă un gust aparte orezului.

Ingrediente

250 g orez

1 l apă caldă

ulei

sare, piper

450 g broccoli congelat

2 cepe mari, tăiate julien

5 căţei usturoi

boia iute, după gust

2 linguriţe

turmeric pudră

3 roşii mici, tăiate

mărar tocat

Mod de preparare

Fierbi apă într-o oală şi laşi să dea în clocot. Pui 1 lingură de sare, adaugi bucheţelele de broccoli şi le fierbi 1-2 minute, apoi le scoţi într-un bol cu apă cu gheaţă. Le scurgi şi le laşi să se răcească.

Separat, încingi uleiul într-o tigaie, căleşti ceapa şi usturoiul, până devin sticloase. Adaugi orezul, amesteci, torni apa şi ţii la fiert. Potriveşti de sare, piper, boia şi condimentezi cu turmeric. Amesteci bine, ca să se combine aromele.

Serveşti orezul cald, cu broccoli, felii de roşii şi mărar.