Mozzarella cu sos de rosii si felii crocante de prosciutto

Iti propunem o combinatie de mozzarella cu sos de rosii, busuioc si felii crocante de prosciutto - o gustare perfecta pentru un pranz usor. Se prepara repede, este gustos si sanatos.

 

Ingrediente

6 rosii,  tocate 

2 catei de usturoi 

1 buchet de busuioc proaspat 

2 bile mari de mozzarella

4 felii de prosciutto de Parma 

 

Mod de preparare

 

Se incalzeste cuptorul la 180 ° C.

 

Pentru a face sosul se pun rosiile, ceapa si usturoiul intr-o tigaie, se adauga 100 ml de apa, ulei de masline si se asezoneaza cu sare si piper. Se gateste la foc mediu timp de 20 de minute sau pana cand rosiile s-au inmuiat, iar lichidul s-a redus. 

 

Intre timp, fiecare bulgare de mozzarella se taie felii si se imparte intre patru farfurii de servit.

 

Feliile de prosciutto se aranjeaza pe o tava de copt si se gatesc la cuptor timp de 6-8 minute, pana devin crocante. 

 

Se amesteca busuiocul prin sos si se retrage de pe foc.

 

Pe fiecare placa de mozarella se toarna o lingura de sos de rosii si se decoreaza cu felii crocante de prosciutto.

 

Se decoreaza cu frunze proaspete de busuioc.

 

Savurati cu placere!