Mini pizza de vinete

O reteta delicioasa si extrem de simplu de preparat.

Ingrediente

1 vanata medie, taiata rondele de 1 cm grosime

1/2 lingurita de sare

cateva frunze de busuioc, tocate marunt

1 lingura ulei 

2-3 linguri branza ( mozzarella/emmentaler ), rasa 

2 catei de usturoi

1 rosie mare, taiata marunt

1/2lingurita amestec de ierburi provence

 

Mod de preparare

Feliile de vanata se pun intr-un bol cu apa rece si sare, si se lasa timp de 30 de minute. Se scot din apa si se usuca pe un prosop de hartie.

Apoi, se pun pe o tava de copt, se condimenteaza cu amestec de ierburi si se stropesc cu ulei de masline. Se coc in cuptor timp de 20 de minute.

Intre timp, intr-o tigaie cu putin ulei incins se caleste usurel usturoiul pana isi lasa aroma.

Se adauga rosiile si frunzele de busuioc, se prajesc cateva minute sau pana sosul se incheaga.

Pe fiecare feliie de vanata se pune cate putin sos de rosii, se presara cascaval si se mai dau la cuptor pentru inca 10 minute.

Pofta mare!