Miel la cuptor cu garnitura de portocale

Ai intrat in linie dreapta cu pregatirile pentru Paste si acum nu te mai gandesti decat la meniul pentru masa de sarbatoare. Iata o sugestie interesanta

 

Ingrediente

1 pulpa de miel

3 portocale

300 ml vin rosu

50 ml ulei de masline

500 ml supa de legume

1 lingura sare

2 linguri miere

1 lingurita rozmarin uscat

1/2 lingurita boabe de piper negru

 

Mod de preparare

Curata pulpa de miel de pielita si de grasime, spal-o si cresteaz-o din loc in loc, apoi sareaza-o bine.

 

Amesteca uleiul cu rozmarinul si unge pulpa de miel.

 

Asaz-o intr-o tava si toarna peste ea vinul, pune foile de dafin, piperul si supa de legume. Imbraca tava intr-o folie de aluminiu si da-o la cuptor pentru o ora si jumatate. Cam la jumatatea duratei intoarce pulpa pe partea cealalta.

 

Rade coaja de la doua portocale si scoate-le pulpa in felii. Stoarce sucul de la cea de-a treia portocala. Pune feliile de portocala cu coaja rasa, sucul de portocala, 100 de mililitri de vin si doua linguri de miere si lasa-le pe foc pentru 10 minute.

 

Friptura se serveste impreuna cu feliile de portocale si sosul lor.

 

Pofta buna!