Midii in vin alb

Midii in vin alb - o gustare perfecta pentru iubitorii de fructe de mare.

 

Ingrediente

800 g midii proaspete inchise (se pot folosi deschise si inghetate)
250 ml vin alb sec
2 ceapi esalota, taiata cuburi
3 catei de usturoi, taiati in felii subtiri
1 lingura de unt 
1 legatura de frunze de patrunjel plat, tocat
sare de mare si piper negru proaspat macinat

 

Mod de preparare

Midiile se pun intr-o cratita cu apa rece timp de 20 minute, apoi se spala foarte bine sub un jet de apa rece.  Se elimina toate firele mici agatate de coaja. Daca midiile sunt deschise sau crapate trebuie aruncate.

 

Intr-o tigaie se incinge untul, se adauga ceapa, usturoiul si se calesc timp de 2-3 minute, pana se inmoaie.

 

Se toarna vinul si se aduce la temperatura de fierbere, se condimenteaza cu sare si piper.

 

In tigaie se adauga midiile, se acopera cu capac si se fierb 5-6 minute, agitand din cand in cand.

Midiile sunt fierte atunci cand toate cochiliile s-au deschis.

Daca oricare dintre acestea sunt inca inchise cel mai bine este sa le aruncati.

 

 Se aranjeaza pe un platou de servit, deasupra se toarna sosul ramas din tigaie si se presara cu patrunjel tocat.

 

Midiile se servesc cu o bagheta cu usturoi.

 

 

Savurati cu placere!