Mancare de cartofi

Mancarea de cartofi este usor de preparat si foarte delicioasa.

Ingrediente 

5-6 cartofi mari

1-2 cepe potrivite

2-3 linguri de ulei

1-2 rosii

1 morcov mare

condimente (sare, piper, o bucatica de foaie de dafin, cimbru, 2-3 fire de marar verde).

 

Mod de preparare

Curata de coaja cartofii, cepele, morcovii si rosiile. Spala-le bine. Taie marunt cepele si rosiile, iar morcovii taie-i cubulete . Daca nu iti plac morcovii taiati cubulete, da-i prin razatoarea mare.

Pune uleiul la incins intr-o cratita, la foc potrivit. Adauga ceapa si las-o sa se prajeasca pana devine transparenta, amestecand mereu. Pune-i un varf de sare, mai las-o putin apoi adauga cateva picaturi de apa. 

Taie deasupra mararul si adauga morcovii si apoi rosiile. Mai pune putina apa. Lasa-le sa fiarba putin impreuna. 

Adauga cartofii si inca putina apa. Acopera cratita si lasa-le sa fiarba pana cand cartofii s-au inmuiat. Nu-i lasa insa sa se transforme in pasta. Adauga spre final condimentele si daca mai simti nevoia, putina apa si pasta de rosii.

 

Cum se serveste mancarea de cartofi

Se serveste calda. Ii poti pune deasupra cateva frunze de patrunjel sau de marar, dupa preferinta.

 

Pofta buna!