Legume pe pat de mamaliguta

O reteta pentru zilele de post - usor de pregatit, gustos si satios.

 

Ingrediente

300 g rosii cherry

1 vanata mare

1 dovlecel

1 ardei gras rosu

2-3 catei de usturoi

ulei de masline

sare, piper

frunze de busuioc

 

Pentru mamaliga

350 g malai (de preferinta negrisat)

2 lingurite cu sare

1 l apa

1 lingura cu ulei de masline

 

Mod de preparare

1. Pentru mamaliga, pune apa la fiert intr-o oala cu fundul gros. Cand da in clocot, pune sarea si toarna malaiul in ploaie, amestecand sa nu se formeze cocoloase. Da focul mai mic, pune deasupra un capac si lasa sa fiarba, amestecand din cand in cand.

 

2.Taie legumele in bucati potrivite si pune-le intr-un wok in care ai incins 3-4 linguri cu ulei impreuna cu usturoiul. Caleste-le impreuna cateva minute, dar fara a le inmuia, sunt mai gustoase putin crocante.

 

3. Rastoarna mamaliga pe un fund de lemn, intinde-o usor cu o lingura de lemn si pune deasupra amestecul de legume.

 

Serveste legumele pe pat de mamaliga imediat. 

 

Pofta buna!