Legume la gratar cu sos de branza

Un pranz delicios, plin de vitamine si gust.

 

Ingrediente

2 vinete potrivite

3-4 cartofi

1-2 dovlecei

2 cepe rosii

ulei de masline

oregano/busuioc/cimbru

boia dulce/iute (optional)

sare

 

pentru sosul de branza:

120 ml supa clara de legume

1 lingurita cu amidon

110 g branza

sare si piper

 

Mod de preparare

Taie legumele felii potrivite si unge-le cu un amestec de ulei de masline, putina sare si mirodeniile preferate. 

 

Infasoara cartofii feliati in folii si pune-i pe gratarul incins. Dupa cateva minute, asaza langa si celelalte legume taiate. 

 

Intre timp, incalzeste supa clara de legume, adauga amidonul si branza preferata data pe razatoare.

 

Amesteca bine pana obtii un sos omegen. Potriveste gustul de sare si piper.

 

Serveste legumele la gratar cu sos de branza si, dupa gust, cu salata de rosii in care ai pus si cateva cubulete de branza sarata.

 

Pofta buna!