Legume la cuptor

Acest preparat cu legume poate fi si o garnitura excelenta, dar si o mancare ideala pentru post.

 

Ingrediente

1 vanata mare

2 ardei grasi galbeni

100 g masline feliate

1 ceapa

3 rosii

1 lingurita de capere

1 lingurita cu seminte de pin

ulei de masline

piper boabe

 

Mod de preparare

Spala legumele, curata ceapa si tai-o solzisori, vanata toac-o cubulete (cu tot cu coaja), rosiile la fel, iar ardeiul taie-l in felii groase.

 

Intr-un vas de lut, pune putin ulei, aranjeaza feliile de ceapa, apoi bucatile de vanata, feliile de rosie, maslinele, ardeii, caperele, semintele de pin si piperul, iar la sfarsit, adauga o jumatate de pahar cu apa. Da totul la cuptor, acoperit cu un capac sau cu o folie de aluminiu.

 

Dupa 20 de minute, scoate capacul, amesteca legumele si da la cuptor, la foc mai mare, inca 10-15 minute. Serveste mancarea de legume cu masline cat este calda, cu busuioc sau patrunjel proaspat.

 

Pofta buna!