Lasagna cu carne tocata si mozzarella

Cand ajungi acasa tarziu, dupa (cel putin) 8 ore de munca, luat copiii de la scoala, stat in trafic infernal etc., numai de gatit pana la miezul noptii nu ai timp. De aceea avem pentru tine o reteta care nu te tine mult in picioare.

 

 

Ingrediente

 460 g carne tocata (de pui/curcan/mix etc.)

 200 g sos marinara

 1 punga ravioli congelat (cam 30 bucati)

 450 g mozzarella rasa

 115 g ricotta

 1 ou

 

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul.

 

Prepara usor carnea intr-o tigaie care nu lipeste, la temperatura medie, pana capata o culoare usor bruna. Asezoneaza cu sare si piper. Adaugă 3/4 din sosul marinara peste, amesteca si lasa-le cateva minute asa, la foc mic.

 

Bate branza ricotta cu oul intr-un bol pana obtii un rezultat omogen si cremos. Intinde uniform pe fundul unei tavi restul de sos marinara. Deasupra pune un strat uniform de ravioli, astupand complet fundul tavii. Pune deasupra, din belsug, amestecul de carne si sos marinara.  Apoi un strat de sos ricotta si unul de mozzarella. Si tot asa, rand pe rand, pana termin ingredientele.

 

ATENTIE:  ultimul strat trebuie sa fie cel de mozzarella.

 

Se da la cuptor la treapta mare, aproximativ 35-40 minute.

 

Notă 1: Am ales carnea de pasare deaorece este mai usoara si se gateste mai repede. Daca doriti, o puteti inlocui cu ce carne tocata doriti, tinand cont de faptul ca timpul de gatire se va prelungi un pic.

 

Notă 2: Puteti inlocui mozzarella si ricotta, desigur, daca aveti alt tip de branzeturi la indemana.

 

Pofta buna!