Jamie Oliver: Supa crema de dovleac cu crutoane
Ingrediente
Pentru supa
16 frunze proaspete de salvie
2 cepe rosii, tocate
2 tije de telina, tocate
2 morcovi, tocati
4 catei de usturoi tocati
2 fire de rozmarin proaspat (doar frunzele)
1/2 ardei chili rosu, fara seminte, tocat marunt
2 kg de dovleac de placinta, taiat bucati
2 litri de supa de pui
ulei de masline extravirgin
Pentru crutoane
ulei de masline extravirgin
16 felii de ciabatta
1 bucata parmezan
Mod de preparare
Incinge putin ulei de masline intr-o tigaie si prajeste frunzele de salvie timp de 30 de secunde. Scoate-le pe un servetel de hartie.
In uleiul care a ramas, pune la prajit ceapa, telina, morcovul, usturoiul, frunzele de rozmarin, ardeiul chili si asezoneaza-le cu sare si piper. Lasa-le 10 minute, pana se inmoaie putin ingredientele, apoi adauga dovleacul si supa si lasa toate legumele sa fiarba 30 de minute. Dupa ce au fiert, mixeaza-le la blender, pana obtii un piure.
Subtiaza crema obtinuta cu supa ramasa in oala in care au fiert legumele.
Prepara crutoanele:
Toarna ulei de masline extravirgin pe bucatile de ciabatta, presara parmezan peste ele si pune-le intr-o tigaie incinsa, fara ulei, sa se perpeleasca pe toate partile, pana se rumenesc.
Savurati cu placere!