Jamie Oliver: Supa crema de dovleac cu crutoane

Tot sezonul de toamna, dovleacul ramane vedeta in meniurile tot mai multor persoane si este exploatat in cele mai delicioase, extravagante si savuroase retete. Fii si tu in tendinte si prepara o delicioasa supa de dovleac cu crutoane cu parmezan.

 

Ingrediente

Pentru supa

16 frunze proaspete de salvie

2 cepe rosii, tocate

2 tije de telina, tocate

2 morcovi, tocati

4 catei de usturoi tocati

2 fire de rozmarin proaspat (doar frunzele)

1/2 ardei chili rosu, fara seminte, tocat marunt

2 kg de dovleac de placinta, taiat bucati

2 litri de supa de pui

ulei de masline extravirgin

 

Pentru crutoane

ulei de masline extravirgin

16 felii de ciabatta

1 bucata parmezan

 

Mod de preparare

Incinge putin ulei de masline intr-o tigaie si prajeste frunzele de salvie timp de 30 de secunde. Scoate-le pe un servetel de hartie.

 

In uleiul care a ramas, pune la prajit ceapa, telina, morcovul, usturoiul, frunzele de rozmarin, ardeiul chili si asezoneaza-le cu sare si piper. Lasa-le 10 minute, pana se inmoaie putin ingredientele, apoi adauga dovleacul si supa si lasa toate legumele sa fiarba 30 de minute. Dupa ce au fiert, mixeaza-le la blender, pana obtii un piure.

 

Subtiaza crema obtinuta cu supa ramasa in oala in care au fiert legumele.

 

Prepara crutoanele:

Toarna ulei de masline extravirgin pe bucatile de ciabatta, presara parmezan peste ele si pune-le intr-o tigaie incinsa, fara ulei, sa se perpeleasca pe toate partile, pana se rumenesc.


 

Savurati cu placere!

 

11 - Pumpkin and Squash @ Jamie At Home Season 1