Gateste cu Buddy Valastro! Piept de pui umplut cu mozzarella si carnati

Astazi, bucatarul sicilian ne deschide apetitul pentru picanterii... la propriu. Nu o sa crezi niciodata ca banalul pui poate fi atat de gustos pana nu incerci pieptul umplut cu carnati picanti si mozarella al lui Valastro!

 

Piept de pui umplut cu mozzarella si carnati picanti
 

 

Ingrediente:

6 jumatati de piept de pui

150 g carnati picanti

1 ceapa

60 g mozzarella

2 linguri pesmet aromat (cu patrunjel, parmezan)

1/2 lingurita sare

1/4 lingurita piper

1 ceasca ulei de masline

1 ceasca vin alb

 

Mod de preparare:

Taie carnaciorii cubulete si pune-i intr-o tigaie incinsa la prajit. Intre timp, toaca ceapa si adaug-o peste carnaciori. Lasa ingredientele pe foc pana cand ceapa se inmoaie si carnaciorii devin crocanti.

 

Taie mozzarella cubulete si pune-o intr-un vas separat. Adauga peste ea amestecul de carnaciori picanti si ceapa, sarea, piperul si pesmetul condimentat. Amesteca bine totul.

 

Incepe sa pregatesti puiul: ia fiecare jumatate de piept de pui si transeaza-l pe laterala, pana cand obtii un "portofel" larg. Adauga umplutura in "portofel" si inchide-l cu o scobitoare.

 

Asaza bucatile de piept umplute intr-o tava. Toarna peste ele uleiul de masline, vinul si asezoneaza-le cu sare sau piper. Baga tava la cuptor, la 200 grade Celsius, timp de 20 de minute.

 

Pieptul de pui umplut se serveste cu garnituri de legume sau salate proaspete.

Pofta buna!

 

The Perfect Stuffed Chicken Breast Recipe | Kitchen Boss