Frittata cu mascarpone si prosciutto in mini cupe

O reteta delicioasa pentru un brunch sau un pranz usor. Se prepara rapid si nu necesita multe ingrediente.

 

Ingrediente



4 oua mari 

2 linguri de branza mascarpone 

 1/4 lingurita sare 

un varf de cutit de piper 

3-4 felii de prosciutto, taiat in fasii 

1/4 ceasca branza rasa sau maruntita ( parmezan, mozzarella ) 

1 lingura patrunjel, tocat 

 

 

Mod de preparare

 

Se incalzeste cuptorul la 180 grade C.

 

6 cupe pentru briose se ung cu ulei de masline.

 

Intr-un bol se bat ouale cu mascarpone, sare si piper, pana obtinem un amestec omogen. Apoi, se amesteca cu branza rasa, prosciutto si patrunjel.

 

 

Amestecul obtinut se repartizeaza in cupe si

 

 

se coace timp de 20-25 minute, pana blatul s-a umflat si a capatat o culoare aurie.

 

 

Se servesc atat calde, cat si reci ( pot fi stocate in frigider pana la o saptamana).

 

 

Savurati cu placere!