Friptura de vinete cu rosii si busuioc proaspat pe paine prajita

Incearca o friptura de vinete cu rosii cherry, aromata cu frunze proaspete de busuioc si servita pe paine crocanta. Se prepara rapid si este foarte gustoasa.

 

Ingrediente

300g vinete 

200g rosii cherry 

3 linguri de ulei de masline

1 catel de usturoi 

sare de mare si piper negru, dupa gust 

frunze de busuioc proaspat

1 lingurita de sare 

Mod de preparare

Vinetele se taie felii de 1 cm grosime, se presara cu sare si se pun intr-o strecuratoare, pentru 20 - 30 minute.

Intre timp, se incalzeste cuptorul la 200º C.

Rosiile cherry se taie pe jumatate, iar daca sunt foarte mici se lasa intregi. Se pun intr-un vas termorezistent, se adauga o lingura de ulei de masline, usturoi si un varf de cutit de sare de mare, se amesteca foarte bine. Rosiile se pun in cuptor pentru aproximativ 15-20 minute, pana devin suculente.

Cand rosiile sunt aproape gata, se spala si se usuca feliile de vanata. Fiecare felie de vanata se taie in bucati de aproximativ 2 cm, se amesteca cu o alta lingura de ulei de masline, un varf de sare si se pun, intr-un singur strat, la cuptor pentru 15 - 20 minute. 

Cand sunt gata vinetele, se pun in vasul cu rosii. Se adauga restul de ulei de masline, o doza de piper negru (dupa gust), sare daca este necesar si busuioc proaspat tocat.

Se amesteca bine si se serveste pe paine prajita.

Savurati cu placere!