Friptura de vinete cu rosii si busuioc proaspat pe paine prajita

Incearca o friptura de vinete cu rosii cherry, aromata cu frunze proaspete de busuioc si servita pe paine crocanta. Se prepara rapid si este foarte gustoasa.

 

Ingrediente

300g vinete 

200g rosii cherry 

3 linguri de ulei de masline

1 catel de usturoi 

sare de mare si piper negru, dupa gust 

frunze de busuioc proaspat

1 lingurita de sare 

Mod de preparare

Vinetele se taie rondele de 1 cm grosime, se presara cu sare si se pun intr-o strecuratoare pentru 20 - 30 minute. Apoi, rondele se vor taia in patru parti.

Intre timp, se incalzeste cuptorul la 200º C.

Rosiile se taie pe jumatate, iar daca sunt foarte mici se lasa intregi, se pun intr-un vas termorezistent, se adauga o lingura de ulei de masline, usturoi si putina sare de mare, se amesteca foarte bine. Rosiile se coc in cuptor aproximativ 15-20 minute, pana devin suculente.

Bucatelele de vanata se amesteca cu o alta lingura de ulei de masline si se coc in cuptor 15 - 20 minute. 

Apoi, vanata si rosiile se amesteca, se adauga restul de ulei de masline, piper negru (dupa gust) si busuioc proaspat tocat.

Se amesteca bine si se serveste pe paine prajita.

Savurati cu placere!