Frigarui de pui cu sos de usturoi

Frigarui de pui delicioase, perfecte pentru o cina in familie sau cu prietenii.

 

Ingrediente

2 piepti de pui

100 ml ulei

zeama de lamaie

½ lingurita cu turmeric

½ lingurita cu piper

½ lingurita cu ardei iute/chili

1 lingurita cu sare

 

pentru sosul de usturoi:

1 capatana de usturoi

100 ml ulei de floarea-soarelui

1 lingurita cu otet alb

1 lingurita cu mustar

ceapa rumenita

sare

 

Mod de preparare

Taie carnea cuburi sau fasii. Amesteca restul ingredientelor si toarna-le peste carnea de pui. Acopera si da la rece pentru cateva ore sau, cel mai bine, lasa-le peste noapte.

 

Pune carnea pe betele pentru frigarui, unge-le cu sosul in care au stat la marinat, si asaza-le fie pe un gratar incins, fie pe o tava tapetata cu hartie de copt, apoi o dai in cuptorul preincalzit. Stropeste frigaruile din cand in cand cu sos.

 

Pentru sos, piseaza usturoiul si freaca-i cu putina sare pana devin ca o crema. Adauga mustarul, otetul si, treptat, uleiul.  

 

Serveste frigaruile de pui cu sos de usturoi, rucola si fasii de ceapa rosie. 

 

Pofta buna!