Dovlecei umpluti cu fructe de mare si serviti cu salsa de mango

Te invitam sa imbini aromele placute ale toamnei intr-o reteta deosebita cu dovlecei, fructe de mare si salsa iute de mango.

 

Ingrediente
4 dovlecei 
1 pachet mix de fructe de mare ( fructele de mare pot fi inlocuite si cu piept de pui)
1/4 cana cubulete ceapa 
1/4 cana ardei gras cuburi 
1/4 cana ardei iute 
2 catei de usturoi, tocat 
ulei de masline
sfert lingurita boia de ardei 
1/4 lingurita praf de chili 
1/4 lingurita de sare 
1/8 lingurita chimen 
frunze de coriandru tocate, plus suplimentar pentru ornat 
1-2 linguri de ceapa verde tocata
1 cana de branza, razuita
suc de lamaie stors proaspat

 

Pentru salsa de mango
1 ceasca de mango copt, taiat cubulete
1/2 cana ardei gras, taiat cuburi
Jumatate de ardei iute jalapeno, fara seminte
2 linguri de suc de lamaie, stors proaspat
frunze de coriandru, plus suplimentar pentru ornat
sare, dupa gust

 

 

Mod de preparare

Cum se prepara salsa iute de mango:

Intr-un bol se amesteca cubuletele de mango, ardei gras si iute, se stropesc cu suc de lamaie si se presara frunze de coriandru. Se asezoneaza cu sare, dupa gust si se amesteca, pentru a se combina aromele.

 

 

Preincalziti cuptorul la 200 grade C.

 

 Dovleceii se taie in jumatate, pe lungime. Se pun intr-o cratita cu apa clocotita si se fierb timp de 1-2 minute. Se scot din apa si se lasa deoparte sa se raceasca, apoi cu ajutorul unei lingurite mici sau cu un cutit se scobeste miezul, pana obtinem o "barcuta".

 

Intr-o tigaie mare incinsa cu o felie de unt si cateva picaturi de ulei de masline se soteaza cubuletele de ceapa, ardei gras, ardei iute si usturoi. Se calesc usor timp de 2-3 minute, pana ceapa devine translucida, iar ardeii sunt fragezi.

 

Urmatorul pas este sa adaugam fructele de mare ( spalate bine in apa rece ), se gatesc timp de 1-2 minute, pana crevetii sunt usor fierti. Frcutele de mare nu se tin mai mult pe foc,  acestea vor continua sa se gateasca in cuptor. Se asezoneaza cu boia de ardei, praf de chili, sare, chimen, coriandru si se retrage de pe foc.

 

 

Intr-un vas termorezistent, uns cu ulei sau sos, aranjam barcutele cu partea taiata in sus.

 

 

Dovleceii se umplu cu amestecul obtinut din tigaie. Deasupra se presara branza si se acopera cu folie de alumniu.

Se coc timp de 30-35 de minute pana cand branza se topeste, iar dovleceii sunt fragezi.

Cand sunt gata, se presara ceapa verde tocata si coriandru.

 

 

Se servesc cu salsa iute de mango.

 

 

Savurati cu placere!