Cozonac cu nuca

Pasca, cozonacul si colacii sunt preparate extrem de importante cu ocazia sarbatorii Pastelui si nu trebuie sa lipseasca de pe masa unui crestin adevarat.

Ingrediente

2 cani de faina

o cana de lapte

1/2 cana de smantana

250 g unt

30 g drojdie

2 oua

2 cani de zahar

2 cani de miez de nuca

o sticluta de esenta de rom

coaja rasa de la 2 portocale

 

Mod de preparare

Se amesteca faina cu untul, apoi se adauga drojdia dizolvata in jumatate din cantitatea de lapte, smantana si un ou intreg. Se framanta si se lasa acoperit cam o ora.

 

Se fierbe laptele, pe foc mic, cu zaharul si nucile pisate marunt, pana se ingroasa, dupa care se ia de pe foc si se adauga coaja de portocala si romul.

 

Se intinde aluatul, se acopera cu umplutura, se ruleaza, se pune intr-o forma unsa cu unt si se mai lasa o jumatate de ora la caldura, sa dospeasca.

 

Dupa aceea, se unge cu ou batut, se presara cu miez de nuca si se baga la cuptor.

 

Pofta buna!