Conopida cu sos Bechamel

O reteta extrem de simplu de preparat si foarte gustoasa.

Ingrediente:

1 conopida mare

50 g sunca taiata cubulete

unt pentru uns tava

faina pentru tapetat

sare

Pentru sos:

80 g unt

50 g faina

250 ml lapte

2 galbenusuri

50 g parmezan ras

1 lingura cu ulei de masline

 

Mod de preparare

Pasul 1: Spala conopida sub jet de apa. Pune-o la fiert in apa cu sare si ulei de masline.

Pasul 2: Prepara sosul: amesteca pe foc mic untul, faina, laptele, galbenusurile unul cate unul, adauga putin parmezan.

Pasul 3: Cand conopida e fiarta, scoate-o si las-o la scurs. Unge si tapeteaza tava, pune buchetelele de conopida si sunca.

Pasul 4: Toarna sosul si da tava la cuptor pentru o jumatate de ora. Presara restul de parmezan si serveste-o fierbinte.

Pofta buna!