Coltunasi lenesi cu branza
Daca ti-e pofta de coltunasi, dar nu vrei sa stai prea mult in bucatarie, atunci aceasta reteta va fi pe placul tau.
Ingrediente
500 g de branza de vaci
3 oua
100 g zahar
1 lingurita zahar vanilat
50 g de unt
3 linguri gris
200 g faina
Mod de preparare
Intr-un bol se bate bine untul cu zaharul vanilat, se adauga ouale si grisul, se amesteca bine pana la omogenizare.
Se adauga branza si faina, si se framanta aluatul. Masa se presara cu faina, din aluatul obtinut se formeaza un rulou care se taie bucati nu prea mari.
Coltunasii se pun la fiert intr-o cratita cu apa clocotita.
Se lasa 3-5 minute sa fiarba, pana se ridica la suprafata.
Se scot din cratita, se scurg de apa si se aranjeaza intr-o farfurie de servit.
Se servesc cu smantana.
Pofta buna!
Sursa foto: