Ciupercile cu usturoi, irezistibile in post!

Sursa de proteine, ciupercile cu usturoi, servite ca garnitura sau fel principal, sunt binevenite in post! Aroma le face irezistibile!

 

Ingrediente:

800 g ciuperci, curatate si taiate felii

doua linguri ulei de masline

10 catei de usturoi maruntiti

200 ml vin alb sec

o jumatate de legatura patrunjel tocat

sare si piper

 

Mod de preparare:

Uleiul se incinge intr-o tigaie, la foc mic. Se adauga usturoiul si se caleste 1 minut, pana incepe sa se inmoaie.

 

Se pun ciupercile. Se gatesc 10 minute in ulei, apoi se adauga vinul. Se lasa pe foc 15-20 de minute, pana se evapora apa lasata si ciupercile capata o culoare aramie. Din cand in cand se amesteca, avand grija sa nu se prinda de cratita, recomanda site-ul feellikecooking.ro.

 

Cand sunt aproape gata, se potrivesc de sare si piper. La final se adauga patrunjelul. Ciupercile se servesc calde.

 

Pofta buna!