Ciuperci in sos de smantana

O reteta extrem de simpla si foarte gustoasa.

 

Ingrediente
300 g ciuperci
3 linguri de smantana
1 ceapa

1-2 linguri de faina
ulei 
sare, chimen si curry

 

Mod de preparare:
Ceapa se toaca marunt. Ciupercile se taie felii.

 

Intr-o tigaie cu ulei incins se caleste ceapa, pana se rumeneste. Se adauga ciupercile, se condimenteaza cu sare si se amesteca. Se prepara pana se elimina tot lichidul, aproximativ 20 de minute.

 

Intre timp, intr-un bol se amesteca smantana cu faina. Cand ciupercile sunt aproape gata, se ia putina zeama de la acestea si se toarna peste smantana si faina, si se amesteca bine. Apoi se toarna compozitia de smantana peste ciuperci. Se amesteca continuu si se mai lasa pe foc inca 5 minute. 

 

La final se condimenteaza cu chimen si curry, si se presara cu verdeata. 

 

Pofta buna!