Chiftelute - o delicatesa in post

Pentru ca e post si inspiratia in alegerea mancarurilor va deveni din ce in ce mai dificila, iti propunem o reteta delicioasa de chiftelute.

 

Ingrediente

2 cani de naut fiert

1/2 cana de patrunjel proaspat tocat

6 catei de usturoi, pisati

4 linguri de faina

1 lingurita boia dulce

1/2 lingurita seminte chimen

sare si piper

 

Mod de preparare

Nautul fiert se mixeaza intr-un blender. Se pune intr-un bol si se combina cu patrunjelul tocat, usturoiul pisat, faina, 1 lingurita de boia dulce, seminte de chimen. Toate ingredientele se asezoneaza cu sare si piper, si se amesteca bine pana se obtine o compozitie omogena.

 

Cu mainile umede se formeaza chiftelutele, se prajesc intr-o tigaie cu ulei incins, timp de 1-2 minute pe fiecare parte.

 

Daca nu-ti plac chiftelutele prajite le poti prepara si la cuptor.

 

Simplu si gustos.

 

 

Savurati cu placere!