Chec de porumb cu sunca si busuioc

Acest chec este foarte simplu si extrem de delicios. Se serveste cald sau rece cu o salata.

 

Ingrediente

200g de faina de porumb

100g porumb dulce

1 felie sunca, tocata

2 linguri busuioc, tocat fin

1 praf de copt

3 oua

100 ml smantana

100 g unt, topit

sare si piper 

 

Mod de preparare

 

Se incalzeste cuptorul la 200 ° C .

 

 Faina de porumb si praful de copt se combina intr-un bol, in mijloc se face o adanciutura.

 

Intr-un alt bol se bat ouale, smantana si untul topit, amestecul obtinut stoarna in adancitura de faina si se amesteca bine.

 

 Se adauga busuiocul tocat fin, sunca si porumbul dulce. Toate ingredientele se amesteca.

 

Aluatul obtinut se distribuie intr-o forma tapetata cu hartie de copt.

 

Checul se coace timp de 10 minute, apoi se reduce temperatura la 180 de grade C si se mai lasa in cuptor timp de 20 minute.

 

Checul se aranjeaza pe o farfurie de servit si se lasa sa se raceasca putin.

 

Se serveste cald sau rece cu salata.

 

Savurati cu placere!