Ceapa caramelizata servita cu verdeata si branza Roquefort

Ceapa caramelizata - o reteta uimitoare unde se combina gustul dulce si sarat, este foarte gustoasa, se prepara repede si poate fi servita cu diverse mancaruri.

 

Ingrediente

2 kg de ceapa esalota 

6 linguri de unt

3 linguri de zahar

3 linguri de otet balsamic

1/2 lingurita de sare de mare sau cuser

1/4 lingurita de piper negru proaspat macinat

2 linguri de patrunjel frunze plate, fin tocat

1 felie groasa de branza Roquefort

 

 

Mod de preparare

Cuptorul se incalzeste la 200 de grade.

Ceapa se curata si se caleste intr-o tigaie mare cu unt topit, se adauga zaharul si se amesteca. Se gateste la foc mediu, pana capata o culoare maronie, apoi se adauga otetul, sarea si piperul, se amesteca.

 

 

Friptura de ceapa se da in cuptor si se prepara aproximativ 20-30 de minute, pana ceapa se inmoaie si se caramelizeaza.

 

 

 Se aranjeaza pe un platou, se presara cu patrunjel tocat si

 

 

se serveste cu o felie groasa de branza Roquefort.

 

 

Savurati cu placere!