Cartofi umpluti cu ceapa caramelizata si ciuperci

Cartofii copti sunt adesea folositi ca garnitura alaturi de diverse preparate din carne sau peste, insa exista o multime de retete delicioase care-i transforma intr-un preparat de sine statator, mai ales in perioada postului.

 

Ingrediente

4 cartofi

3 linguri ulei masline

1 ceapa

1-2 catei de usturoi

450 g ciuperci champignon

240 ml vin rosu

90 ml otet balsamic

1/2 lingurita zahar

3/4 lingurita amidon de porumb

2 lingurite patrunjel proaspat tocat

tofu ras (cascaval de post)

sare si piper

Mod de preparare:



Curata si indeparteaza coditele ciupercilor, apoi taie-le in felii. Toaca ceapa fideluta. Separat, amesteca vinul, otetul, zaharul si amidonul de porumb intr-un pahar.

 

Incinge uleiul de masline intr-o tigaie si adauga ceapa, amestecand continuu. Las-o cam 10 minute, amestecand continuu, pana devine transparenta. Rade si usturoiul in ea, apoi ciupercile si amestecul de vin, lasa totul sa fiarba si sa scada pana cand ciupercile se inmoaie si totul se transforma intr-un sos dens. Ia tigaia de pe foc, presara patrunjelul proaspat si asezoneaza cu sare si piper.

 

Scobeste cartofii deja copti de miez, pana cand obtii o barcuta si adauga umplutura.

Pofta buna!