Cartofi umpluti cu cascaval

Vrei sa prepari o masa rapida si delicioasa, sau pur si simplu nu iti place sa petreci mult timp in bucatarie? Avem reteta perfecta pentru tine.

 

Ingrediente 

4 cartofi mari

200g cascaval

5 linguri de maioneza

50g parmezan

2 felii de bacon

1 ceapa verde

rozmarin

sare si piper

 

Mod de preparare

Pune cartofii la copt in coaja. Cand sunt patrunsi bine scoate-i si taie-i jumatati. Cu ajutorul unei linguri, scobeste miezul si pune-l intr-un castron. Zdrobeste-l bine si amesteca-l cu cascavalul ras, rozmarinul tocat marunt si 2-3 fire de marar. Amesteca bine, apoi adauga maioneza si asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

 

Umple cartofii cu compozitia obtinuta apoi presara parmezanul ras deasupra. Coace-i din nou pana cand parmezanul s-a topit si incepe sa se rumeneasca.

 

In timp ce cartofii se coc, pune la fript intr-o tigaie nonaderenta feliile de bacon, pana devin maronii. Scoate-le pe o farfurie in care ai pus un prosop absorbant, pentru a absoarbe excesul de grasime. Cand s-au racit taie-le bucatele mici. Toaca si ceapa verde marunt.

 

Cand cartofii sunt gata scoate-i din cuptor si presara deasupra baconul si ceapa tocata marunt.

 

Cum se servesc cartofii umpluti cu cascaval

Serveste cartofii umpluti cu cascaval ca atare sau alaturi de o salata.