Cartofi umpluti cu branza si ciuperci

O portie de cartofi umpluti cu branza si ciuperci va face intotodeauna deliciul unui gurmand pretentios.

 

Ingrediente

15 cartofi medii

200 grame de ciuperci champignon (proaspete)

1 cana de lapte

1 ceapa mare

100 grame branza

2 linguri de unt

1 lingura de faina

3 linguri de patrunjel maruntit

sare si piper, dupa gust

 

Mod de preparare

Umple o oala mare cu apa si fierbe cartofii in coaja aproximativ un sfert de ora (nu mai mult, altfel se vor zdrobi). Curata-i bine si indeparteaza-le interiorul cu o lingurita.

 

Pentru umplutura, taie ceapa si ciupercile marunt si caleste-le in unt timp de 3-4 minute. Adauga faina si laptele, presara deasupra sare si piper si patrunjelul. Dupa 2 minute, toarna branza rasa, amesteca bine si ia tigaia de pe foc.

 

Umple cartofii cu aceasta compozitie si asaza-i intr-o tava de copt, in care adaugi o cana de apa. Acopera tava cu folie de aluminiu si pune totul la copt o jumatate de ora, la foc mediu.

Pofta buna!